Jak vybírat v kalendáři
SKRÝT KALENDÁŘ
ZOBRAZIT KALENDÁŘ

Café Palanda

/ Mariana Zilynská, 27.10.2010

Tento sympatický podnik se nachází nedaleko Masarykova nádraží. Ve všední dny zpřístupňují patrové místo pohovění již časně, o sedmé ranní a během následujících tří hodin podávají snadno oblíbitelný „snídaňový komplet“. Po jedenácté pak startuje provoz v plném rozsahu a na plné obrátky. Vzhledem k tomu, že se jedná o kavárnu a zároveň i restauraci, by možná nebylo od věci vnitřní prostředí důmyslně uspořádat tak, aby existovala část kavárenská a část (resp. Podlaží) restaurační, přičemž by obojí disponovalo určitou autonomií. Skutečnost, že se tohle místo vyznačuje skoro neschůdnou skrumáží sortimentu však neznamená, že by to Palandě „neslušelo“. Přízemí i místnost nad schodištěm spojuje jednoduché zařízení bez zbytečností. Celkově působí interiér hřejivým dojmem, především sezení v patře, kde ho podtrhuje parketami pokrytá podlaha. Nemalý podíl na tom jistě má také personál, který vaše naladění rozhodně nepošramotí. S kulturou servírování kávy tady jsou náležitě obeznámeni, úplně nadčasově bez chybičky ale arabský místní rozdmychávač života přeci jen není. Ne náhodou je jeden z druhů zde podávaných specialit příznačně „poschoďový“ - všechny vrstvy zdejších vyhlášených burgrů mají šmrnc, takže celek stojí nejen za pohlcení, ale i za skutečné vychutnání. Pochvalu ovšem zasluhují i další výtečné úpravy masa, nabídka obědových menu, která se neomezuje na „neznělá“, tuctová jídla a také čepovaný „Bílý Belgičan“. Podnik už je nějaký čas zahnízděný v povědomí měšťanů a tudíž tady nebývá místa nazbyt. Neváhejte se proto pojistit rezervací.


Tento sympatický podnik se nachází nedaleko Masarykova nádraží. Ve všední dny zpřístupňují patrové místo pohovění již časně, o sedmé ranní a během následujících tří hodin podávají snadno oblíbitelný „snídaňový komplet“. Po jedenácté pak startuje provoz v plném rozsahu a na plné obrátky. Vzhledem k tomu, že se jedná o kavárnu a zároveň i restauraci, by možná nebylo od věci vnitřní prostředí důmyslně uspořádat tak, aby existovala část kavárenská a část (resp. Podlaží) restaurační, přičemž by obojí disponovalo určitou autonomií. Skutečnost, že se tohle místo vyznačuje skoro neschůdnou skrumáží sortimentu však neznamená, že by to Palandě „neslušelo“. Přízemí i místnost nad schodištěm spojuje jednoduché zařízení bez zbytečností. Celkově působí interiér hřejivým dojmem, především sezení v patře, kde ho podtrhuje parketami pokrytá podlaha. Nemalý podíl na tom jistě má také personál, který vaše naladění rozhodně nepošramotí. S kulturou servírování kávy tady jsou náležitě obeznámeni, úplně nadčasově bez chybičky ale arabský místní rozdmychávač života přeci jen není. Ne náhodou je jeden z druhů zde podávaných specialit příznačně „poschoďový“ - všechny vrstvy zdejších vyhlášených burgrů mají šmrnc, takže celek stojí nejen za pohlcení, ale i za skutečné vychutnání. Pochvalu ovšem zasluhují i další výtečné úpravy masa, nabídka obědových menu, která se neomezuje na „neznělá“, tuctová jídla a také čepovaný „Bílý Belgičan“. Podnik už je nějaký čas zahnízděný v povědomí měšťanů a tudíž tady nebývá místa nazbyt. Neváhejte se proto pojistit rezervací.

 

Café Palanda

Zlatnická 11, Praha 1


Komentáře